Pa tal om fotboll

Jag har redan borjat kanna obehag infor faktumet att jag med all sannolikhet inte kommer kunna se matchen mellan Sverige och Finland inatt. Aven om timmarna ar till min fordel och matchen borjar tva pa morgonen ar chanserna sma att jag hittar nagon kalla som sander matchen. Det ar inte sunt.

Just nu ar det en bitter sotma med Sveriges guld samt brons igar i langdakningen. Jag glads at Sveriges framgangar. Men fan ocksa. Jag vill inte lasa Lase Anrell skriva pa Aftonbladet att det var ett historiskt guld, att det var svensk lagarbete, svensk skidmagi, att det var OS hojdpunkt. Jag vill lasa om medaljer, men snalla lat dem vara favorittippade och inte de minsta spannande.

For att inte bryta den sporttrend vi for tillfallet har gatt in i har pa bloggen kan jag kommentera pa Sebastian Egurens overgang till AIK. Han kommer fran Uruguay vilket ligger valdigt nara Argentina. Euhm, jag inser att det var ungefar allt jag hade att saga om det. Jag ar generellt satt ganska trott pa fotboll vid det har laget. Har ingen lust att tanka mer pa det. Argentina har overgott mig med ointressanta matcher.

Meeen, nar vi anda ar inne pa fotboll kan jag beratta lite markliga fakta om argentinsk fotboll.
  • I Argentina spelar man tva sasonger om aret. Man har aldrig nagot uppehall mer an en manad pa sommaren och en pa vintern. Annars spelar man oavkortat aret om.
  • Nedflyttningssystemet ar ocksa annorlunda. De lag som aker ur fortstaligan ar lagen med samst poangsnitt sett over tre sasonger. Det sags att systemet formades for att gynna och omojliggora att Boca eller River nagonsin aker ur forstaligan. Det ar helt oproportionerligt hur stora de tva lagen ar. Det ar antingen eller i Argentina. Du kanske har andra, mahanda viktigare, lag du hejar pa. Men om du inte har en asikt i den eviga fragan ¿Sos de River o de Boca? har du inget i det har landet att gora.
  • River och Boca ar inte direkt som Man U och Chelsea. De ma ha supportrar precis overallt, men deras prestationer ar alltjamt skakiga. Forra sasongen slutade Boca pa elfte plats utav tjugo lag och River pa fjortonde.
  • Till sist kan det sagas att aven den geografiska distributionen av lagen ar ganska outspadd. Tretton utav de tjugo lagen som spelar i "el Torneo A" kommer fran Buenos Aires. Sa nar Gbg och Sthlm tillsammans atta av de fjorton lagen i Allsvenskan ska vi inte ens tala om kocentration i storstaderna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0